5 gereedschappen die essentieel zijn voor elke klusjesman

Een goede klusjesman heeft niet alleen bepaalde kennis en vaardigheden nodig, maar moet ook in een goed gevulde gereedschapskist investeren. Alleen met de juiste gereedschappen kunt u uw klussen op hoog niveau uitvoeren. Maar welke gereedschappen heeft u precies nodig als beginnende klusjesman? Dat leest u in dit artikel.  

1: Een hamer

Met een hamer kunt u niet alleen spijkers in hout slaan, maar ook delen hout aan elkaar bevestigen, oude spijkers uit hout verwijderen en ga zo maar door. Koopt u een grote hamer, dan kunt u deze ook gebruiken voor licht sloopwerk.

2: Een schroevendraaierset

Voor vrijwel iedere klus heeft u een schroevendraaier nodig. Koopt u een schroevendraaierset, dan heeft u direct verschillende soorten schroevendraaiers in huis. Deze kunt u voor vele verschillende klussen gebruiken.

3: Een boor

Het is absoluut verstandig om in een goede boormachine te investeren. Met een elektrische boormachine kunt u vele klussen snel, gemakkelijk én op hoog niveau uitvoeren. Tegenwoordig zijn elektrische boormachines helemaal niet duur meer, dus u heeft niet eens veel geld nodig om een goede boor te kopen.

4: Een beitel

Wij raden u ook aan een goede beitel te kopen. Met een beitel kunt u het gat in een stuk hout vergroten, maar ook kleine stukken hout of ander materiaal wegslaan. Een beitel helpt u om iets passend te maken of af te werken.

5: Een tang

Tot slot is het goed om een goede tang te kopen. Sterker nog, de beginnende klusjesman heeft meerdere soorten tangen nodig. Denk hierbij aan de nijptang, de kniptang en de waterpomptang.
Tip: koop een gereedschapswagen voor al uw gereedschappen. Bekijk hier welke gereedschapswagens u kunt kopen. Vergelijk deze wagens met elkaar en u vindt vanzelf uw favoriet.