Als klusser is het belangrijk om goed voorbereid aan nieuwe klussen te beginnen. Je moet er immers niet aan denken dat je klanten teleur moet stellen, omdat je bepaalde klussen niet uit kunt voeren door een tekort aan gereedschap of materiaal. In dit artikel beschrijven we een aantal producten die onmisbaar zijn voor iedere klusser. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van bedrukte werkkleding voor je klusbedrijf? Met bedrukte werkkleding kun je tijdens het klussen reclame maken. Voorbijgangers of bezoekers van een werkplek zullen je bedrijfskleding zien en mogelijk geïnteresseerd raken om je ook in te schakelen.

 

Het juiste gereedschap voor een klusbedrijf

Een klusbedrijf dient over kwalitatief goed gereedschap te beschikken. Door enkel met kwalitatief materiaal en gereedschap te werken, zal het eindresultaat het mooiste zijn. Zelfs wanneer je pas net begonnen bent als klusser is het raadzaam om in duurdere gereedschapsartikelen te investeren. Het gereedschap van een hoge kwaliteit zal namelijk veel langer meegaan dan goedkoop gereedschap. Zo kun je de komende jaren vooruit!

 

Gereedschapsartikelen die niet mogen ontbreken in je gereedschapskoffer zijn onder meer een elektrische zaag, een schroef- en boormachine, een verschillende soorten hamers, een setje inbussleutels, enzovoorts.

 

Een bedrijfsauto kopen als klusser

Naast het juiste gereedschap mag ook een eigen bedrijfsauto zeker niet ontbreken wanneer je een klusbedrijf begint. Met een bedrijfsauto kun je naar iedere klus je gereedschap en de benodigde materialen meenemen, zonder bang te hoeven zijn voor beschadigingen aan de auto. Kies bij voorkeur voor een busje, waarbij de laadruimte voldoende plek biedt voor je klusspullen. Vaak zitten er aan de zijkanten van de laadruimte balken, waaraan je gereedschap en materialen op kunt hangen.

 

Tip: zorg voor een bedrukking aan de zijkanten van de bedrijfsauto! Ook dit is, net als je bedrukte werkkleding, een slimme vorm van reclame voor je klusbedrijf.