Hoe zet je je klusbedrijf op de kaart?

Hoe kun je zorgen voor meer merkexposure voor je bedrijf?

Als startende ondernemer wil je er natuurlijk voor zorgen dat je bedrijf op de kaart komt te staan, dit doe je natuurlijk om zoveel mogelijk bekend te worden bij potentiële klanten. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij als ervaren ondernemer er voor wilt zorgen dat jouw bedrijf door gaan groeien. In dit artikel worden er een paar tips gegegeven die je kunnen helpen om dit te gaan bereiken. Zo kan er tegenwoordig gebruik gemaakt worden van innovatievere manieren om reclame te maken, hier wordt in tegenstelling tot de traditionele marketingactiviteiten ook gebruikt gemaakt van online marketingactiviteiten. Bij online marketingactiviteiten ben je niet gebonden aan de regio waarin je actief bent waardoor je je klantenkring kunt gaan uitbreiden.

Reclame maken door middel van je bedrijfspand

Een van de makkelijkste manieren om reclame te maken is via je kantoorruimte of bedrijfspand. Dit zorgt niet alleen voor een eenheid binnen je team maar het zorgt er ook nog eens voor dat je de aandacht van potentiële klanten trekt. Zo zou je buiten je kantoonruimte of bedrijfspand gebruik kunnen maken van de vlaggenmasten van Limeta. Deze vlaggenmasten zet je voor je bedrijf neer waardoor de aandacht van de voorbijgangers door deze vlaggenmasten wordt getrokken naar jou bedrijf. Op deze manier weten de voorbijgangers precies dat jouw bedrijf in dat bedrijfspand gevestigd is, en ook is er de kans dat ze thuis kijken op het internet wat jouw bedrijf voor diensten of producten levert. Deze manier van reclame is vooral effectief als je gevestigd bent aan druk bezochte wegen.

Het creëeren van een online brand

Als je ervoor gezorgd hebt dat de fysieke presentatie van je bedrijfspand of kantoorruimte in orde is kun je gaan werken aan je online reclameactiviteiten. Er zijn voor je bedrijf verschillende manieren om te zorgen dat je brand online versterkt wordt, zo kun je ervoor kiezen om online te gaan adverteren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van betaalde advertenties bovenaan in de Google ranglijst, of je kunt je marketing activiteiten uitbreiden via Social Media zoals Instagram, Twitter en Facebook. Als je niet precies weet hoe je dit moet uitvoeren kun je altijd een marketingbureau inhuren die gespecialiseerd is in het verbeteren van je online reputatie (online marketingbureau).