Een verhuizing brengt de nodige stress met zich mee! Het papierwerk voor de aanschaf of huur van je nieuwe woning moet geregeld zijn, de verzekeringen moeten worden overgezet, enzovoorts. Daarbij wil je voorkomen dat de inboedel beschadigd raakt tijdens het verhuisproces naar je nieuwe woning. Dit kan een reden zijn om het verhuizen aan een specialist over te laten. Een verhuisbedrijf heeft vaak een ruime ervaring in het verhuizen van verschillende soorten inboedels, waardoor de kans op schade aan je inboedel erg klein is. In ieder grote stad vind je wel een betrouwbaar verhuisbedrijf.

 

Zelf je inboedel verhuizen

Wanneer je weinig voelt voor het inschakelen van een verhuisbedrijf, kun je de verhuizing zelf regelen. In dit geval is het belangrijk om ruim voor de verhuisdatum een verhuiswagen te huren. Een verhuiswagen heb je nodig voor het vervoer van de dozen en meubels. Het is vaak geen doen om hier met een aanhanger of enkel een grote auto aan te beginnen. Om te voorkomen dat je op de verhuisdatum geen verhuiswagen hebt, doe je er verstandig aan om de reservering ruim van tevoren te plaatsen.

 

Tip: koop ook alvast voldoende en vooral stevige verhuisdozen! Zo kun je de verschillende ruimtes in huis beetje bij beetje in de verhuisdozen inpakken.

 

Verhuizing aan een verhuisbedrijf overlaten

Veel mensen kiezen voor het inschakelen van de hulp van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf biedt vaak de mogelijkheid om verschillende taken tijdens een verhuizing uit te besteden. Zo kun je het verhuizen door een specialist laten uitvoeren, maar je inboedel wel zelf inpakken. Op die manier bespaar je op de kosten voor de verhuizing en weet je precies welke voorwerpen in welke doos zitten. Ook het uitpakken na de verhuizing kun je zelf doen, als je wilt besparen op de verhuiskosten.