Laat je tuin inrichten door een expert

De inrichting van je tuin bepaalt voor een groot deel de sfeer in de tuin. Heb je bijvoorbeeld veel bomen en struiken aan de rand van je tuin? In dat geval zal je tuin ietwat knusser, of juist erg donker worden. Het is dus niet altijd verstandig om voor bomen te kiezen. Datzelfde geldt voor een wat kleinere tuin die je wilt omheinen met een hoge schutting. De schutting kan je een opgesloten gevoel geven, waardoor het mogelijk verstandiger is om voor een andere oplossing te kiezen. Dit zijn slechts twee voorbeelden van voordelen van het inschakelen van een expert voor het inrichten van je tuin. Zeker in de zomer moet de tuin een plek zijn waar je heerlijk tot rust kunt komen na een lange dag te hebben gewerkt!

Combinatie van verschillende elementen in je tuin

Een hovenier zal verschillende elementen in de indeling van je tuin opnemen. Denk aan een terras, een gazon voor je kinderen en huisdieren, een combinatie van verschillende planten en struiken, eventueel een groentetuin en mogelijk verschillende luxeproducten. Bij luxeproducten kun je denken aan een spa, een sauna of een zwembad. In de afgelopen jaren is het aanbod aan luxeproducten sterk toegenomen, wat de prijs van deze producten heeft doen laten zakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Fonteynspas! De kans is groot dat je hier een spa of sauna vindt, die aansluit bij je voorkeuren en budget.

Een geschikte hovenier vinden

Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte hovenier bij jou in de buurt te vinden. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat een hovenier voldoende ervaring heeft met inrichten van tuinen om tot een prachtig eindresultaat te komen? Kan een gevonden hovenier de tuin ook daadwerkelijk zo inrichten als men vooraf belooft? Enzovoorts. Er zijn gelukkig verschillende websites waarop consumenten recensies over hoveniers achter kunnen laten.