Stukadoren

Stukadoren

In de basis betreft stukadoren het vlak maken van wanden en plafonds. Dit is nodig om het schilderwerk aan te kunnen brengen. Verder valt ook het aanbrengen van ornamenten of perklijsten onder stucwerk. Stucwerk kan zowel binnen als buiten worden uitgevoerd. Ook betekent ‘vlak’ niet ‘glad’, bij stucwerk kunt u kiezen voor verschillende sieroppervlakten met meer structuur.

Bij het vlak maken van een muur of plafond oppervlak wordt vaak gewerkt met gips of cementgebonden mortels. Deze laatste wordt vaak toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers of zwembaden.

Bedenk bij het stukadoren altijd eerst wat voor type wand u wilt. Wilt u een gladde, strakke wand of liever een sierwand? Welke structuur past bij u en wilt u ornamenten en lijsten laten aanbrengen? Uw keuze zal het type stucwerk bepalen.

Vakwerk

De meeste mensen schakelen professionele stukadoors in voor het aanbrengen (of verwijderen!) van hun stucwerk. Begrijpelijk, want stukadoren is een vak! Voordat begonnen kan worden moet de muur schoon en stofvrij gemaakt worden. Soms is het nodig om een voorbehandelingsmiddel te gebruiken. Het type voorbehandelingsmiddel hangt af van het type wand. Voor gladde wanden gebruikt u een ander voorbehandelingsmiddel van voor ruwe wanden.

Ook het juiste stucmateriaal dient gebruikt te worden. Deze keuze hangt ook af van het type ondergrond. Ook moet de juiste dikte aangebracht worden, welke ook weer afhankelijk is van het type materiaal. Tenslotte wilt u dat het netjes wordt aangebracht en dit kunt u dan ook het beste uit laten voeren door een ervaren en professionele stukadoor.

Het is belangrijk om een goede stukadoor in huis te halen die kwaliteit aflevert. Bestel daarom onze gratis offertes want wij werken alleen samen met erkende stukadoren! Daarnaast is natuurlijk ook de prijs belangrijk. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen kunt u zien welke voor u het voordeligst is.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!
Type code over*: captcha

Klusjesmannen offerte check