Tijd voor een nieuwe tafel

Ben je toe aan een nieuwe tafel? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een tafel op maat laten maken of je kunt zelf een tafel in mekaar knutselen. Daarnaast kun je een nieuwe tafel kopen of op zoek gaan in een kringloopwinkel of op de rommelmarkt. Een tafel op maat laten maken is uiteraard de beste keuze. Je krijgt dan exact wat je voor ogen had, in het gewenste materiaal, de juiste maten en afwerking.

Een paar tips

Een tafel op maat laten maken kun je bij een reguliere meubelzaak. Dit kost al gauw wat geld vermits dit maatwerk is en er speciaal voor jou een eenmalig ontwerp moet gemaakt worden. Ook de kosten voor werkuren voor één stuk liggen zeer hoog. Wil je dit vermijden, dan kun je een lokale schrijnwerker aanspreken. Misschien maakt hij, naast ramen en deuren, ook wel tafels of wil hij dit gewoon als service voor zijn klanten doen. Een alternatief is om je project uit te besteden aan een student-schrijnwerker. Vaak moeten ze een eindwerk maken en hebben ze zelf niet zo veel ideeën. Dan kan jouw tafel een ideaal ontwerp voor deze student zijn. In dit geval zijn de kosten heel laag. Misschien hoef je enkel maar het hout te betalen.

Welke tafel kies je het best?

Je wilt een tafel op maat laten maken, maar weet niet goed welke te kiezen. Ga dan bijvoorbeeld rustig op internet rondkijken. Beperk je niet tot het bekijken van plaatjes van tafels, maar ga ook foto’s zoeken waarop volledige interieurs te zien zijn. Zoek een stijl die het best bij de jouwe aansluit. Stilaan krijg je een duidelijk beeld welke tafel het beste in jouw woning past. Een tafel op maat laten maken is heel wat meer dan enkel maar de tafel kiezen. Ga je voor hout of metaal of kunststof? Wil je een ronde, ovalen, vierkante of rechthoekige tafel? En welke stoelen moeten er bij passen? Welke sfeer moet ze uitstralen? Kies je voor donkere of heldere kleuren? Dit zijn heel wat vragen die je je best stelf vooraleer je een tafel op maat laat maken.

Je tafel heb je voor heel lange tijd

Heb je besloten om een tafel op maat te laten maken, dan houdt dit in dat je deze tafel voor lang zult hebben. Je wilt ze koesteren, het is een uniek stuk en je zult er van houden. Dit is het allergrootste pluspunt als je een tafel op maat laat maken. Niemand heeft dezelfde tafel, en dat is toch al speciaal op zich?