Niet iedereen vindt het fijn dat er een grote monitor in zijn of haar woning hangt. Denk bijvoorbeeld aan de uiterst grote televisieschermen die tegenwoordig in vrijwel iedere woonkamer te vinden zijn. Hoewel je hier in de avond haarscherpe beelden op kunt bekijken, is het overdag een lelijk zwart vlak. Niet alleen in de woonkamer vind je vaak een beeldscherm, ook in de slaap- en werkkamer worden beeldschermen gebruikt om televisie te kunnen kijk of te kunnen werken. Tegenwoordig is het zelfs niet ongebruikelijk om een beeldscherm in de keuken op te hangen.

 

Een televisiekast aanschaffen in huis

Een van de meest traditionele oplossingen om een beeldscherm op een nette manier weg te werken, is het gebruik van een televisiekast. Een televisiekast werd in het verleden veel gebruikt voor de klassieke beeldbuistelevisies. Met een televisiekast kon de achterzijde van deze televisies worden weggewerkt. Bij de aanschaf van een tv-kast heb je de keuze tussen een open en gesloten tv-kast. Een open tv-kast beschikt over dermate veel kleine kastcompartimenten naast het beeldscherm van de televisie, dat het zwarte scherm nauwelijks meer op zal vallen. Wil je het helemaal goed doen? Laat het beeldscherm dan in je plafond verwerken!

 

Gebruik van een monitorarm

Als alternatief voor de televisiekast zou je ook voor het gebruik van een monitorarm kunnen kiezen. Zeker op een werk- of slaapkamer, waar vaak wat kleinere beeldschermen gebruikt worden, kan een monitorarm goed van pas komen. Door de monitorarm in je werkkamer te gebruiken, houd je meer ruimte over op je bureau. Daarbij kan je het beeldscherm zo draaien, dat je nooit last hebt van de zon. Zo blijft alles op je beeldscherm goed zichtbaar! Onder meer Beetronics monitoren zijn uitermate geschikt om aan een monitorarm bevestigd te worden.