Zo plaats je een sauna in de tuin

Steeds meer huishoudens zoeken naar mogelijkheden om hun tuin van enige luxe te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zwembad, een sauna of een bubbelbad in de tuin! Met dergelijke luxeproducten heb je een ideale plek om even heerlijk tot rust te kunnen komen. Een zwembad is voornamelijk bedoeld voor de lente- en zomermaanden, maar een sauna of jacuzzi zou je ook in de herfst of winter kunnen gebruiken als deze overdekt is. Voor welke vorm van luxe kies jij in je tuin? Het plaatsen van een sauna in je tuin is geen eenvoudige klus. In dit artikel vertellen we hoe je deze zelf bouwt.

Bouwtekening voor het plaatsen van een sauna

Een van de mogelijkheden die je hebt als je een sauna in de tuin wilt plaatsen, is het gebruik van een online bouwtekening. Er zijn op internet verschillende websites te vinden met bouwtekening van zwembaden en sauna’s. Houd er rekening mee dat het inrichten van de binnenzijde van een sauna behoorlijke uitdagingen met zich mee kan brengen. Het kan dan ook verstandig zijn om voor de bouw van de binnenzijde van de sauna een gespecialiseerde vakman in te schakelen. Er zijn verschillende websites waarop je een vakman bij jou in de buurt kunt vinden voor het uitvoeren van deze klus.

Een sauna in een webwinkel kopen

Naast de mogelijkheid om zelf een sauna op te bouwen kun je natuurlijk ook voor een sauna uit een tuinwinkel kiezen. Er zijn tegenwoordig verschillende webwinkels waar je sauna’s voor in de tuin kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de sauna’s van Fonteyn! Deze webwinkel biedt een breed scala aan sauna’s aan, die gegarandeerd voor de nodige ontspanning zullen zorgen tijdens de zomermaanden. Houd bij de aanschaf van een nieuwe sauna rekening met het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodsauna.